Μους με ζελέ φραμπουάζ & ροδάκινο

mousse_gel_Η δροσερή συνταγή της φίλης μου από τη Νέα Υόρκη για μους με ζελέ (mousse gel) από φραμπουάζ & ροδάκινο προσφέρεταιιδιαίτερα για ένα ελαφρύ επιδόρπιο τώρα το καλοκαίρι.

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 κονσέρβα 300 γρ. Φραμπουάζ σε φυσικό χυμό, στραγγιγμένο (φυλάξτε το χυμό)
  • 1 κονσέρβα 300 γρ. Ροδάκινο σε φυσικό χυμό, στραγγιγμένο (φυλάξτε το χυμό)
  • 135 γρ. Ζελές Φραμπουάζ
  • 135 γρ. Ζελές Ροδάκινο
  • 2 κουτάκια των 170 γρ. Γάλα Εβαπορέ, παγωμένο
  • Τριμμένη σοκολάτα υγείας για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

Περάστε τα φραμπουάζ από σίτα για να τα λειώσετε και να αφαιρέσετε τους σπόρους. Πολτοποιήστε τα ροδάκινα στο μπλέντερ.
Βάλτε τον ζελέ φραμπουάζ σ’ ένα μεγάλο κύπελλο μετρήσεως και συμπληρώστε με βραστό νερό μέχρι 0,15 του λίτρου. Ανακατέψτε ώσπου να διαλυθεί ο ζελές και προσθέστε τον χυμό φραμπουάζ που έχετε φυλάξει. Προσθέστε κρύο νερό μέχρι να φτάσει το σύνολο στο 0,30 του λίτρου. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τον ζελέ και τον χυμό του ροδάκινου. Αφήστε κι αυτό το μείγμα να κρυώσει.
Χρησιμοποιώντας μίξερ, χτυπήστε το γάλα από το ένα κουτάκι, ώσπου να γίνει πηχτό και αφρώδες και έπειτα ρίξτε μέσα τον πουρέ των φραμπουάζ και τον μισό ζελέ φραμπουάζ. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου. Συμπληρώστε τον υπόλοιπο ζελέ φραμπουάζ με νερό, ώστε να γίνει 0,20 του λίτρου.
Κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με το άλλο κουτί γάλα και τα ροδάκινα.
Πάρτε τα ειδικά ψηλά ποτήρια για μους και ρίξτε εναλλάξ τα μείγματα φραμπουάζ και ροδάκινων, βάζοντας τα ποτήρια στην κατάψυξη μετά από καθεμία στρώση μους ή ζελέ, ούτως ώστε να σταθεροποιείται το μείγμα.
Πασπαλίστε με λίγη τριμμένη σοκολάτα υγείας για να το διακοσμείτε και καλή σας όρεξη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s