Συνταγή Cheesecake της Αργυρώς

cheesecake_argirosΈνα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά είναι το cheesecake, επειδή είναι ελαφρύ και έχει ιδιαίτερη γεύση.Η βάση του cheese κέικ είναι από μπισκότα και περιέχει φρέσκο cottage τυρί και μαρμελάδα φράουλας. Παρότι η προέλευσή του είναι την Αμερική – το καλύτερο cheececake το έχω φάει στη Νέα Υόρκη – η συνταγή που σας δίνω είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είχε μεταδοθεί στην τηλεόραση από τον Καφέ της Ελένης στις 11/6/2009

Υλικά:

  • 250 γρ. Μπισκότα Ολικής Αλέσεως, αλεσμένα
  • 120 γρ. Κρέμα Γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρεστη μορφή 
  • 4 φύλλα Ζελατίνα 
  • 2 κουτ. σούπας Ζάχαρη Άχνη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού Μαρμελάδα Φράουλα 
  • Λίγες φρέσκιες Φράουλες 
  • 1 Dirollo Cottage Cheese 
  • 250 γρ. Βούτυρο

Εκτέλεση:

Ενώνουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 22 εκατοστών. Παγώνουμε τη βάση. Χτυπάμε σε παχύρεστη μορφή την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το τυρί Cottage και ανακατεύουμε. Λιώνουμε τις ζελατίνες – που ήδη έχουμε μουλιάσει στο νερό – και τις προσθέτουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο. Παγώνουμε 2-3 ώρες να σφίξει η κρέμα. Τέλος, γαρνίρουμε την επιφένεια με μαρμελάδα φράουλας και φρέσκιες φράουλες.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s