Σφακιανόπιτες

sfakianopitesΗ σημερινή παραδοσιακή κρητική συνταγή είναι για να παρασκευάσετε την παραδοσιακή σφακιανόπιτα.

Πρόκειται για μια καταπληκτική πίτα που φτιάχνεται στα Σφακιά, η οποία εκτός από τηγανητή, γίνεται και ψητή σε αντικολλητικό τηγάνι, αλλά όπως και να έχει συνοδεύει τη ρακί. Γίνεται με μυζήθρα και η ζύμη της είναι πανεύκολη. Οι σφακιανόπιτες σερβίρονται πάντα ζεστές.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 500 γραμ. Αλεύρι μαλακό
  • 3 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 Αυγό

Για τη γέμιση

  • 500 γραμ. Φρέσκια Μυζήθρα, ανάλατη
  • Κανέλα για πασπάλισμα
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Θυμασίριο Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 περίπου λεπτά. Σχηματίζετε μικρές μπάλες από τη ζύμη. Τοποθετείτε λίγη μυζήθρα στο κέντρο κάθε μπάλας΄. Πλάθετε τη ζύμη στις παλάμες σας, ώστε να ανοίξετε την μπάλα σ’ ένα δίσκο, προσέχοντας να μην βγει η μυζήθρα από τη ζύμη. Ζεσταίνετε άφθονο λάδι και τηγανίζετε τις πίτες, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει το λάδι. Τέλος, τις περιχύνετε με το μέλι & τις πασπαλίζετε με την κανέλα και τις τρώτε όσο ακόμη είναι ζεστές και τραγανές.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s