Ραντεβού στο Σύνταγμα… επώνυμα

real_democracyΤώρα τελευταία, όπως χιλιάδες άλλοι πολίτες που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις ως Αγανακτισμένοι, κατεβαίνω συχνά στο Σύνταγμα για να δηλώσω την αποστροφή μου στο πολιτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα του σήμερα.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες, από κάθε πόλη πλέον, αποστρέφονται του πολιτικούς που με τις πολιτικές τους επιλογές, άφησαν τη χώρα να οδηγηθεί στο γκρεμό, παρότι ήξεραν, γιατί απλά κοίταξαν το ίδιον όφελος. Για να λέμε του στραβού το δίκιο όμως, αυτό έκαναν και πολλοί πολίτες που βολεύτηκαν με τα κομματικά τους ρουσφέτια, τον συνδικαλισμό – που τους οδήγησε στην Βουλή και τους έφερε στην κάστα των προνομιούχων – και των δημοσίων υπαλλήλων, που επί πολλά χρόνια, θρονιάστηκαν σε μια καρέκλα… που η αλήθεια είναι πως λίγο τη ζέσταιναν – γιατί απλά χτυπούσαν κάρτα και έβγαιναν έξω για να κάνουν τις δουλειές τους.

Δεν θα επεκταθώ άλλο με πολιτικές αναλύσεις και τοποθετήσεις, γιατί απλά το έκανα από τις 7 Απρίλιου μέσα από το άρθρο μου με τίτλο “Λιτότητα; Ήμαρτον! Κάποιος να μας ξυπνήσει…“, όταν έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου – πολύ πριν εμφανιστεί το νέο ρεύμα πολιτών, οι “Αγανακτισμένοι”.

Ο σκοπός μου σήμερα είναι να επισημάνω την ανησυχία μου, γιατί το κατά πόσο αυτές οι ειρηνικές και μη κομματοποιημένες συγκεντρώσεις μας, κινδυνεύουν να γίνουν μοδάτα χάπενιγκ με κατσαρόλες και φολκόρ και κάποιοι που συμμετέχουν να είναι εκεί απλά για να κάνουν χάζι, ενώ κάποιοι άλλοι καιροφυλακτούν να εκμεταλλευτούν αυτό το ρεύμα των Αγανακτισμένων πολιτών που υπογράφουν στα κιόσκια τους… Βλέπω κάθε φορά και νέα πανό με μηνύματα και τίτλους βαρύγδουπους, που μοιάζουν με ονομασίες κινημάτων, εκτός των Αγανακτισμένων. Μάλιστα, μπαίνοντας στα sites που προβάλλουν σε πανό διαπιστώνω πως έχουν φτιάξει εκτός από τα sites (δεν αναφέρομαι σε blogs… μιλώ για sites!), ραδιόφωνα, κάνουν ψηφίσματα, συνελεύσεις σε διάφορες πόλεις, κρατούν πρακτικά και τα δημοσιεύουν και μιλούν ως κινήματα, ξέχωρα από τους Αγανακτισμένους.

Μήπως, δεν είμαστε όλοι εκεί για τον ίδιο σκοπό;;; Μήπως κάποιοι καπηλεύονται την οργή του αγανακτισμένου λαού και συνάμα φάσκουν και αντιφάσκουν; Μήπως κάποιοι ενώ δηλώνουν πως δεν θέλουν τη δημιουργία νέου κόμματος, αλλά μόνο τη δημιουργία νέου συντάγματος, κατά βάθος ψάχνουν ένα ανοιχτό παραθυράκι για να μπουν στη βουλή… Μήπως λέω, γι’ αυτό ήταν έτοιμα τα sites τους και τα ραδιόφωνά τους όπου μέσω αυτών προμοτάρουν τα ψηφίσματα και ανακοινώνουν τα πορίσματα των συνελεύσεων τους;

Πότε άραγε πρόλαβαν να οργανωθούν τόσο καλά και ενώ δεν έχει περάσει ακόμη καν ένας μήνας από την απαρχή των συγκεντρώσεων του λαού εκείνοι έχουν ήδη:

  • Διαχειριστές των sites
  • Ειδικούς για επικοινωνία
  • Διαχειριστές καναλιού youtube
  • Διαχειριστές υλικού συγκεντρώσεων πόλεων και περιοχών
  • Διαχειριστές καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
  • Υπεύθυνους συγκεντρώσεων – προτάσεων φόρουμ
  • αλλά και γενικά κάθε είδους ειδικούς…

που όμως κρύβονται πίσω από nick names;;;

Τι είδους Αγανακτισμένοι πατριώτες είναι εκείνοι που βάζουν εμάς να υπογράψουμε επωνύμως και οι ίδιοι, απλά διαχειρίζονται την δύναμη την υπογραφή μας, ΑΝΩΝΥΜΑ;

Αυτά τα ολίγα είχα να σημειώσω, χωρίς να θελήσω να αναφέρω ποια sites αφορούν, γιατί δεν είναι η πρόθεσή μου να τα ακυρώσω, ούτε να τα κρίνω, απλά να σας δηλώσω πως μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά…. Και όσο με γνωρίζουν καλά, θα καταλαβαίνουν πόσο καλά λειτουργεί η διαίσθησή μου, εν αντιθέσει με την λογική μου. Είμαι και γω πολύ παρορμητική και γι’ αυτό είμαι παρόν στο Σύνταγμα, αλλά ακόμη την υπογραφή μου δεν την έχω βάλει, γιατί οσμίζομαι κάτι στον αέρα…

Ραντεβού στο Σύνταγμα και το νου σας… Γιατί ο Έλληνας δεν έπαψε ποτέ να είναι πατριώτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έπαψε να είναι και κατά το δοκούν “λαμόγιο” για το προσωπικό του όφελος. Και στο Σύνταγμα δεν είμαστε για να αδειάσουμε τη Βουλή απ’ όσους εμείς ψηφίσαμε, αλλά για να τους υποχρεώσουμε να πάψουν να κοιτούν την πάρτη τους και να υπηρετήσουν το καλό της πατρίδας μας, που είναι σε ΑΟΡΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΛΩΣΗΣ!

Αλίμονο, αν όλα αυτά γίνονται για να μπούνε στη Βουλή με ύπουλο τρόπο κάποιοι ανώνυμοι… ή για βγουν στα παράθυρα οι καλλιτέχνες και οι διαννούμενοι που αντιτάσσονται στο κίνημα των Αγανακτισμένων και υπέγραψαν ψήφισμα! Που ήταν τόσο καιρό όλοι αυτοί που νοιάζονταν για το καλό της Ελλάδας;

Υ.Γ. Μην ξεχνάμε πως στη δημοκρατία η αντίθεσή μας στο πολιτικό γίγνεσθαι υποδεικνύετε με την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου μας στις εκλογές.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s