Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με Λεβάντα

kotopoulo_me_levanta

Σήμερα, σας παρουσιάζω μια δημιουργική συνταγή που μαγειρέψαμε με μια φίλη μου και βγήκε πεντανόστιμη!!!

Ταιριάζει ωραία με μια πράσινη σαλάτα με ρόκα κι ένα δροσερό λευκό κρασί Μοσχάτο.

Καλή σας επιτυχία! Δοκιμάστε την και αναμένουμε τις εντυπώσεις σας.

Υλικά:

5 μικρά Μπουτάκια Κοτόπουλου, χωρίς πέτσα (ή με πέτσα αν θέλετε)
Χυμός από 2 Πορτοκάλια
Χυμός από 1 Λεμόνι
Χυμός από 1 Λάιμ
Λίγη Ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού Αποξηραμένα λουλουδάκια Λεβάντας (ίσως και λίγο ακόμα αν σας αρέσει το άρωμα της)
1 Φινόκιο, σε λεπτές φετούλες
1 Κόκκινη Γλυκιά Πιπεριά, σε λεπτές φετούλες (εγώ προτιμώ την Φλωρίνης)
Πατάτες αρκετές για όλους, τουλάχιστον για το ταψί, κομμένες σε μπουκιές
2 γεμάτες κουταλιές σούπας Θυμαρίσιο Μέλι
Ελαιόλαδο, μια κούπα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε τα μπουτάκια, τις πατάτες, τα λαχανικά και τα βάζετε στο ταψί. Ρίχνετε τους χυμούς από τα πορτοκάλια, το λεμόνι και το λάιμ. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τη ρίγανη και τη λεβάντα. Ρίξτε και το λάδι, ανακατέψτε τα καλά να πάνε όλα παντού και ρίξτε και νεράκι τόσο, όσο να καλύπτει μέχρι τα μισά της πατάτας στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C (180-200). Ανακατεύετε συχνά και γυρνάτε συχνά τα κοτοπουλάκια και τις πατάτες να γίνουν τραγανά από παντού. Αν χρειαστεί παραπάνω νερό, ρίξτε λίγο. Όταν είναι έτοιμα (τραγανά απ’ έξω, λιώμα μέσα) ρίξτε το μέλι να πάει παντού και ανακατέψτε άλλη μια φορά τα υλικά του ταψιού. Αφήστε για μερικά λεπτά ακόμα στον φούρνο και σερβίρετε.

Advertisements

One thought on “Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με Λεβάντα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s