Πασχαλινά Γλυκίσματα: Μπισκότα με γλάσο

easter_cookies

H βρετανική συνταγή για τα Πασχαλινά Μπισκότα είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά σας, ωραία βουτήματα σε σχήμα αυγού.

Όρεξη να έχετε και διάθεση είμαι σίγουρη ότι θα το διασκεδάσετε οικογενειακώς. Καλή επιτυχία!

easter_cookies2Υλικά για 48 κομμάτια:

125 γραμ. Βούτυρο (μαλακωμένο)
125 γραμ. Άσπρη ψιλή Ζάχαρη
Ξύσμα ενός Λεμονιού
2 μεγάλα Αυγά (χτυπημένα)
400 γραμ. Αλεύρι
2 κουτ. γλυκού Baking Powder(μπέικιν πάουντερ)



Για το Γαρνίρισμα:

700 γραμ. Ζάχαρη Άχνη
1 κουτ. γλυκού Ζελατίνα
Χυμός ενός μικρού Λεμονιού
Ροζ, κίτρινο και πράσινο Χρώμα Ζαχαροπλαστικής
Πολύχρωμο Σκουλικάκι

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, ώσπου να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέστε το ξύσμα και τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί και ρίξτε τα στο μείγμα του βουτύρου. Δουλέψτε με τα χέρια σας το μείγμα για να γίνει μια μαλακή ζύμη.  Απλώστε την σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την μέχρι να γίνει λεία. Τυλίξτε την σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για να μείνει περίπου μία ώρα. Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ώστε να γίνει φύλλο πάχους 6 χιλιοστών. Κόψτε την σε οβάλ σχήματα σαν αυγά με τις ειδικές φόρμες, ή αλλιώς μ’ ένα ξύλινο κουτάλι που θα χρησιμοποιήσετε ως οδηγό. Ξαναζυμώστε τα περισσεύματα της ζύμης και ανοίξτε νέο φύλλο για να κόψετε και τα υπόλοιπα κομμάτια. Βάλτε τα γλυκίσματα σε βουτυρωμένα ταψάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για να παγώσουν για 15 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Ψήστε τα μπισκότα, ώσπου να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα.
Για το γαρνίρισμα, κοσκινίστε 625 γραμ, από την άχνη σ’ ένα μεγάλο μπωλ. Βάλτε μέσα σ’ ένα φλιτζάνι 2 κουτ. σούπας κρύο νερό και ρίξτε από πάνω την ζελατίνα  για να μουλιάσει. Βάλτε το φλιτζάνι μέσα σε νερό που βράζει και ανακατέψτε καλά, ώσπου να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνα. Τότε, προσθέστε την στην άχνη και ρίξτε  τον χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές σούπας νερό, ώστε να φτιάξετε ένα λείο πηχτό γλάσο.
Απλώστε λίγο γλάσο σ’ όλα τα γλυκίσματα. Στο υπόλοιπο γλάσο προσθέστε τη ζάχαρη που έχει περισσέψει, ώστε να γίνει πιο δεμένο. Χωρίστε το στα τρία και χρωματίστε το καθένα μ’ ένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής(ροζ, κίτρινο, πράσινο).
Αν δεν έχετε ειδικά χωνιά, φτιάξτε μικρές χάρτινες αυτοσχέδιες σύριγγες ζαχαροπλαστικής, για να φτιάξετε διάφορα σχέδια επάνω στα βουτήματα σας. Στο τέλος, πασπαλίστε τα μπισκότα με το πολύχρωμο σκουλικάκι.

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε τη Βρετανίδα Σεφ Gizzi Erskine, να φτιάχνει Πασχαλινά κουλουράκια με Golden Caster Sugar (ακατέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη άχνη) και θα δείτε πως έχει έτοιμα φορμάκια σε διάφορα Πασχαλινά σχήματα, όπως λαγουδάκια, παπάκια κ.α. και τα διακοσμεί με φαντασία. 

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s