13η Athens Fashion Week στο Γκάζι

athensfashionweek2011Αυτή την ώρα γίνονται στην Τεχνόπολις τα εγκαίνια της έναρξης των εκδηλώσεων για τη 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας ATHENS FASHION WEEK.

Η τελετή εγκαινίων για την εβδομάδα Μόδας με ώρα έναρξης τις 8 μ.μ. στην οδό Πειραιώς 100 στο Γκάζι, ξεκίνησε με την έκθεση της Δάφνης Βαλέντε Lightness of being 2. Η έκθεση αυτή, στηρίζει το έργο της οργάνωσης Make-A-Wish (Κάνε-Μιά-Ευχή Ελλάδος), που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών που έχουν διαγνωσθεί με ασθένεια απειλητική για την ζωή τους, αφού μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μιά-Ευχή Ελλάδος).

Καταξιωμένοι εικαστικοί, φωτογράφοι τέχνης και μόδας στους οποίους ζητήθηκε να φωτογραφίσουν μία πλισαρισμένη εσάρπα, χαρακτηριστικό δείγμα δουλειάς της Δάφνης Βαλέντε, εκφράζουν ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το θέμα της έκθεσης, δηλαδή την ‘Ελαφρότητα του Είναι’. Το χρώμα, η κίνηση, η έλλειψη βάρους και η χαρά της ζωής εκφράζονται στις φωτογραφίες αυτές που αποπνέουν μια νότα αισιοδοξίας και αποδεικνύουν ότι η τέχνη έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν βάλσαμο στις δύσκολες εποχές που περνάμε.

Συμμετέχουν με τις φωτογραφίες τους οι:

Ζέτα Αντσακλή, Νίκος Βαρδακαστάνης, Κατερίνα Βαφειά, Λυδία Βενιέρη, Juliane Biallas, Εριέττα Βορδώνη, Βασίλης Βρεττός, Τάσος Βρεττός, Μαρία Γιαννακάκη, Μάρα Δεσύπρη, Παύλος Ευθυμίου, Κατερίνα Καλούδη, Γιώργος Καλφαμανώλης, Ράνια Καραμούζη, Βασίλης Καρύδης, Περικλής Κονδυλάτος, Βαγγέλης Κύρης, Γιώργος Μεστούσης, Ντόρα Μηναϊδη, Δαυίδ Μπενφοράδο, Ιωάννα Νικολαρεϊζη, Akiss Παρασκευόπουλος, Στέφανος Πάσχος, Λίνα Πηγαδιώτη, Βαγγέλης Ρασσιάς, Ρούλα Ρέβη, Παύλος Σάμιος, Ναταλία Τσουκαλά, Γιώργος Χατζάκος, Μανώλης Χάρος, Χάρης Χριστόπουλος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s