1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας το Μάρτιο στο Παρίσι

greekgastronomyΑπό αύριο 1 Μαρτίου και για ολόκληρο το Μάρτιο, διοργανώνεται στο Παρίσι, τo 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας, στο οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να προβληθεί η Ελληνική κουζίνα.

Η διοργάνωση γίνεται με την πρωτοβουλία του παραρτήματος του ΕΟΤ στη Γαλλία και τη συμμετοχή της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Ρόδου και της περιοχής Aθω στη Χαλκιδική. Οι Γάλλοι θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και να απολαύσουν συνταγές από τους σεφ των συγκεκριμένων νομών της χώρας μας.

Για πέντε εβδομάδες οι ελληνικές συνταγές θα ενσωματωθούν στο μενού γαλλικών και ελληνικών επώνυμων εστιατορίων, που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση του φεστιβάλ γαστρονομίας. Ο μήνας ελληνικής γαστρονομίας πρόκειται να ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ελλάδας την τελευταία εβδομάδα στα γαλλικά τρένα υπερταχείας κυκλοφορίας της iDTGV και συγκεκριμένα στους προορισμούς τεσσάρων βασικών πόλεων της Γαλλίας, με αφετηρία το Παρίσι. Έτσι, θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν τις ελληνικές συνταγές πάνω από 100.000 επιβάτες των τρένων, αφού θα ενημερώνονται με έντυπο υλικό και ταυτόχρονα θα γεύονται κάποια από τα προιόντα που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ γαστρονομίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s