Πράσα Μαρινάτα

prasa_marinataΤη συνταγή αυτή με τα μαριναρισμένα πράσα, σας την προτείνουμε για να συνοδέψτε τα όσπρια και τις ελιές σε νηστήσιμο γεύμα, αλλά και φέτες κρύου βραστού κρέατος. Το αν θα επιλέξετε κρασί λευκό ή κόκκινο είναι θέμα δικού σας γούστου.

Υλικά:

1 κιλό Πράσα
1/4 λίτρου Ελαιόλαδο
1/8 λευκό Ξύδι από κρασί
1/8 λίτρου Νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Λίγα Γαρίφαλλα

Εκτέλεση:

Πλένετε πολύ καλά τα πράσα, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε ραβδάκια μήκους 10 εκατοστών. Αναμειγνύετε το λάδι με το νερό, το ξύδι και τα καρυκεύματα και τα βάζετε στη φωτιά για να βράσουν. Ρίχνετε μέσα τα πράσα και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Η μαρινάτα δεν πρέπει να σκεπάσει τα πράσα, αλλά πρέπει για όσο βράζουν να τα γυρίσετε μερικές φορές. Αφήνετε τα πράσα στη μαρινάτα όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα τα σερβίρετε σε πιατέλα με τη μαρινάτα.

Η νηστήσιμη αυτή συνταγή προέρχεται από το “Ιδέες & Γεύσεις στην Κουζίνα”, της MOS – Α. Αλεξά & Σία ΟΕ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s