Παιδάκια με πάπρικα και κρέμα γάλακτος

Τα αρνίσια παιδάκια είναι must για το Ελληνικό Πάσχα. Εμείς δεν σας προτείνουμε τα παραδοσιακά παιδάκια σχάρας, αλλά τα σωταρισμένα στο τηγάνι με πάπρικα.

Υλικά:

1 κιλό Αρνίσια Παϊδάκια
80 γρ. Μπέϊκον (σε κυβάκια)
2 Πράσινες Πιπεριές
1 Κρεμμύδι
6 κουταλιές σούπας Λευκό Κρασί
2 κουταλάκια γλυκού Πάπριπα, γλυκιά
150 ml Κρέμα Γάλακτος
1 καυτερή Κόκκινη Πιπερίτσα
1/2 ματσάκι Μαϊντανό
3 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους τους και τις τεμαχίζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει πρώτα, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον, τις πράσινες πιπεριές και την καυτερή πιπερίτσα. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε τα παιδάκια και τα προσθέτουμε στο σκεύος μας για τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το λευκό κρασί για το “σβήσιμο” και τα αφήνουμε για σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμη. Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα και τα αφήνουμε για να πάρουν 1-2 βράσεις. Αφού τα αφαιρέσουμε από το βαθύ τηγάνι μας, τα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, που έχουμε ψιλοκόψει ήδη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s