Τα αρνίσια παιδάκια είναι must για το Ελληνικό Πάσχα. Εμείς δεν σας προτείνουμε τα παραδοσιακά παιδάκια σχάρας, αλλά τα σωταρισμένα στο τηγάνι με πάπρικα.
Υλικά:
1 κιλό Αρνίσια Παϊδάκια
80 γρ. Μπέϊκον (σε κυβάκια)
2 Πράσινες Πιπεριές
1 Κρεμμύδι
6 κουταλιές σούπας Λευκό Κρασί
2 κουταλάκια γλυκού Πάπριπα, γλυκιά
150 ml Κρέμα Γάλακτος
1 καυτερή Κόκκινη Πιπερίτσα
1/2 ματσάκι Μαϊντανό
3 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους τους και τις τεμαχίζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει πρώτα, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον, τις πράσινες πιπεριές και την καυτερή πιπερίτσα. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε τα παιδάκια και τα προσθέτουμε στο σκεύος μας για τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το λευκό κρασί για το “σβήσιμο” και τα αφήνουμε για σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμη. Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα και τα αφήνουμε για να πάρουν 1-2 βράσεις. Αφού τα αφαιρέσουμε από το βαθύ τηγάνι μας, τα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, που έχουμε ψιλοκόψει ήδη.