Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα των ερωτευμένων από την Αγγελική

portokalopitaTην συγκεκριμένη συνταγή της πορτοκαλόπιτας, που δοκίμασα εχθές, μου την έδωσε η κυρία Αγγελική από τη Θεσσαλονίκη, η οποία απ’ ότι έμαθα μ’ αυτή έκλαιψε την καρδιά του άνδρα της πριν πολλά χρόνια. Είπα και γω λοιπόν να την δοκιμάσουμε και μεις και να σας την δώσω με τις καλύτερες ευχές για να απολαύσετε και σεις τον έρωτα του αγαπημένου σας, την ημέρα των ερωτευμένων.

Υλικά:

1 ποτήρι Καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι Ζάχαρη
1 κεσεδάκι Γιαούρτι
1 Πορτοκάλι (το λιώνουμε στο multi)
4 Αυγά
1 Bakin Powder (Μπέϊκιν Πάουντερ)
1 Βανίλια
1/2 κιλό Φύλλα Κρούστας

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια Ζάχαρη
2 ποτήρια Νερό
2 ποτήρια Πορτοκάλι (ξύσμα & χυμό)

portokalopita3Εκτέλεση:

Aνοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε να στεγνώσει, ώστε να το τεμαχίσουμε πιο εύκολα. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, όπως είναι οι χυλοπίτες και το αφήνουμε να αποξηραθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη στο μίξερ μας. Αρχικά ρίχνουμε μέσα ένα – ένα τα 4 αυγα, έπειτα το γιαουρτάκι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το πολτοποιημένο πορτοκάλι, εκτός από το κομμένο φύλλο κρούστας. Μόλις γίνει το μίγμα μας ομοιογενές το βάζουμε σε μία λεκάνη, όπου έχουμε θρυμματίσει τα κομματάκια από το φύλλο, φροντίζοντας να μουλιάσουν καλά στο μίγμα μας. Μετέπειτα, τα ρίχνουμε σ’ ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο μας, για να ψηθεί η πίτα μας για περίπου 35 λεπτά στους 180 C, μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βράζουμε το σιρόπι μας μέχρι να δέσει – αφού αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμη η πίτα μας, τη χαράσουμε και ενώ ακόμη είναι χλιαρή, ρίχνουμε το σιρόπι μας, χλιαρό. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτά μας να ρουφήξει το σιρόπι μας και τότε θα είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε όταν έχετε τσάι στις φίλες σας, σερβίροντας τη με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή παγωτό.

portokalopita_aggelikis

 

portokalopita2

* Επειδή, στη Θεσσαλονίκη, έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα σιρόπια, θα έλεγα πως το σιρόπι αυτό, προσωπικά μου φάνηκε πολύ, γι’ αυτό σας συνιστώ να μειώσετε τη δόση στο μισό, δηλαδή να βάλετε από ένα ποτήρι νερό, ζάχαρη και χυμό πορτοκαλιού, ή να βάλετε 2 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό και ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.

Εσείς αποφασίζετε, γιατί αυτά είναι θέμα γούστου και μόνο. Καλή επιτυχία και σας εύχομαι μια πολύ ερωτική νύχτα Αγίου Βαλεντίνου!

 

 

.

Advertisements

One thought on “Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα των ερωτευμένων από την Αγγελική

  1. μπαβο στην κυρια Αγγελικη με μια μονο πορτοκαλοπητα καταφερε να κλεψει ανδρικη καρδια!!!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s